Grønne Gozo og Mageløse Malta

Grønne Gozo og Mageløse Malta - Et kursus med rejse, skøn natur og historiens vingesus. 2 dage på højskole, en uge på Gozo og Malta

                                                                                                     21.- 29. februar

Tag med til Gozo, en lille Middelhavsperle som kun er 7km lang og 15km bred, og oplev øens dejlige landskab, natur og historie. I februar er vejret meget behageligt, med en gennemsnitstemperatur på 16 grader, men det er ofte varmere. Gozo´s relative anonymitet gør, at man her oplever et fristed præget af ro og stilhed. Straks ved indsejlingen til Mgarr havn fornemmer man den ganske særlige charme og skønhed, som understreges af den nygotiske Lourde helligdom, som ligger højt oppe på klippen ligesom det er tilfældet med vores 4-stjernede hotel, Grand Hotel, Ghajnsielem.


Der er meget at opleve og at nyde på Gozo. Hovedstaden Victoria rummer det betagende gamle fæstningsværk, Citadellet, og selve byen er et virvar af smalle middelaldergyder og stræder, befæstninger og klostre.

Vi skal opleve de enestående Gigantija Templer, som er på UNESCO´s Verdensarvsliste. De er 5000 år gamle og er verdens ældste fritstående bygningsværk.


Vi besøger bl.a. et Augustinerkloster, og de 350 år gamle saltbassiner, som er hugget ud i klipperne, og som strækker sig over et område på tre kilometer langs med nordkysten, og en vingård, Ta´Mena Estate, hvor vi skal smage de dejlige Gozo vine og spise lidt, og vi kommer til at nyde udsigten i Xlendi, en dejlig fiskerby med klart, klart vand. Det Maltesiske Karneval fejres fra 21. – 25. februar, så måske får vi lidt af det at se.


Den 27. februar holder vi skiftedag, idet vi flytter hotel og kommer til at bo på selve Malta i Mellieha, på endnu et 4-stjernet hotel, Maritim Antonine Hotel and Spa. I Mellieha besøger vi Maria Helligdommen og klippehulen, hvor Paulus og Lukas, siges at have opholdt sig, og beskyttelsesrum i klipperne fra Anden Verdenskrig. Udenfor Mellieha, i Selmun, hvor korsridderne byggede deres sidste jagtslot, får vi en dejlig maltesisk buffet og nyder den storslåede udsigt. Vi besøger også hovedstaden Valletta, med korsridderkatedralen, med Caravaggios berømte billede af Johannes Døberens halshugning, Grand Harbour og m.m. Her bliver der også tid på egen hånd.


Før rejse til Malta og Gozo har vi 2 dage i Gram på Gram Slotskro og på højskolen med foredrag om Maltas historie, kultur, politik osv., så vi er godt klædt på, inden vi flyver fra Billund via Frankfurt til Malta.

Vores hotel er et kapitel for sig. Grand Hotel er et 4-stjernet hotel, som ligger højt med storslået udsigt over Mgarr havn og Malta, ligesom vores hotel i Mellieha er 4-stjernet, dejligt og med fin beliggenhed.

Kom og vær med og mød foråret på Gozo og Malta!Kursusleder: Højskoleforstander Annemarie Morris


Kursuspris: 12.500,- kr på dobbeltværelse. På enkeltværelse: 13.500,- kr. Prisen omfatter kursusophold med helpension, og fuldt program. Flyrejse Billund-Malta tur/retur via Frankfurt og bustransport fra Gram til og fra Billund. På Gozo og på Malta er opholdet på 4stjernet hotel med halvpension og alle ture og entreer inkluderet. Ønsker man alene at deltage i rejseoptakten er prisen 2400,-kr.


Kurset afholdes på Gram Slotskro og Sønderjyllands Seniorhøjskole. Man bor på Gram Slotskro men alt undervisning, foredrag m.m foregår på Sønderjyllands Seniorhøjskole  Se værelserne her


Indbetaling sker til Top Rejser, Haderslev efter opkrævning. Teknisk rejsearr. Top Rejser Haderslev medlem af Rejsegarantifonden reg. nr 57 CVR. 15200790

Dagsprogram:

 

Fredag d. 21. februar

 

11.00-12.00

Ankomst og indkvartering på Gram Slotskro

 

11.22

Fællestransport fra Vojens Station

 

12.30

Frokost på Gram Slotskro

 

14.00 - 17.00

Annemarie Morris: Præsentation af Gozo og Malta. Befolkning, geografi og et kort historisk rids

 

18.00

Middag på Gram Slotskro

 

19.30

Annemarie Morris: Om Maltas og Gozos arkæologi og Megalit-templer


Lørdag d. 22. februar

 

07.30

Morgenmad

 

09.00

Morgensamling

 

09.45

Højskolelærer Jimmi Ekløv: Om den katolske kirke på Malta og Mariadyrkelse

 

12.00

Frokost

 

14.00 – 16.00

Annemarie Morris: Om den italienske maler Caravaggio og hans maltesiske forbindelse

 

18.00

Middag. Herefter friaften

 


Rejseprogram:


Søndag d. 23. februar

 

 

07.00

Kører vi med bus til Billund, hvorfra vi skal flyve 10.45. Billund – Frankfurt


10.45

Frankfurt- 13.50 Ankomst 16.20


Ved ankomst til Malta kører vi med vores bus til færgen til Gozo og ankommer til vores hotel Grand Hotel, St. Anthony Street, Ghajnsielem, GSM 9026, Gozo. På hotellet har vi halvpension.

Vi bliver indkvarteret og spiser dejlig middag på hotellet

 

Mandag d. 24. februar


Denne første dag tager vi på en fælles halvdagstur tur rundt på øen for at danne os et indtryk af

herlighederne. Vi besøger Gigantija Templerne, som er kommet på Unescos kulturarvsliste. Vi skal

også på besøg i et Augustinerkloster i Victoria. Vi kommer hjem først på eftermiddagen

Tirsdag d. 25. februar Vi skal på halvdagstur til Ta´Mina Estate, en vingård, hvor vi får lejlighed til at se og høre om vin og anden landbrugsproduktion. På vej til vingården standser vi ved Ta´ Pinu den nationale valfartskirke på Gozo, som ligger meget smukt i landskabet. På vingården smager vi på forskelige vine og får frokost på stedet, inden vi kører videre til saltbassinerne på Gozos nordkyst. Hjemkomst midt eftermiddag.

Onsdag d. 26. februar Vi tager på tur til Xlendi, et malerisk og hyggeligt fiskerleje, hvor vi spiser frokost og nyder livet. På hjemturen er det muligt at blive sat af i Victoria

Torsdag d. 27. februar Vi siger farvel til Gozo og flytter til Mellieha på Malta. Når vi er blevet indkvarteret på vores hotel, mødes vi for at spadsere en lille tur og for at besøge Mariahelligdommen og beskyttelsesrummene fra Anden Verdenskrig.  Vi spiser en let frokost sammen på den lokale Band Club.

 

Fredag d. 28. februar


Formiddagen er til fri disposition. Klokken 12 kører vi til Selmun hvor vi spiser maltesisk buffet på et lokalt spisested med en enestående udsigt over bugten. Ud på eftermiddagen besøger vi den store kuppelkirke i Mosta

 

Lørdag d. 29. februar  


Efter morgenmaden forlader vi vort hotel med vores pakkede bagage og tager på tur til Valletta. Her besøger nyder vi udsigten over Grand Harbour og besøger Korsridderkatedralen, med bl.a. Caravaggios berømte billede af Johannes Døberens halshugning. Der bliver også tid på egen hånd, inden vores bus, som har passet på vores bagage, samler os op kl. 15.00 for at køre os til lufthavnen, hvorfra vi flyver kl. 17.10 til Frankfurt og videre fra Frankfurt kl. 21.55 til Billund, hvor vi lander kl. 23.15.

Det vil være muligt at overnatte på Gram Slotskro efter hjemkomst, hvis dette ønskes.

 

Der tages forbehold for trykfejl samt ændringer i programmet