Grønne Gozo og Mageløse Malta - 1 dags højskoleoptakt og 10 dage på Gozo og Malta 17. - 27. april

Grønne Gozo og Mageløse Malta - Et kursus med rejse, skøn natur og historiens vingesus. 1 dags højskoleoptakt og 10 dage på Gozo og Malta


                                                                                                          17. - 27. april 2023

Tag med til Gozo, en lille Middelhavsperle som kun er 7 km lang og 15 km bred, og oplev øens dejlige landskab, natur og historie. I april er vejret smukt, med en gennemsnitstemperatur på 23 grader. Gozo´s relative anonymitet gør, at man her oplever et fristed præget af ro og stilhed. Straks ved indsejlingen til Mgarr havn fornemmer man den ganske særlige charme og skønhed, som understreges af den nygotiske Lourde helligdom, som ligger højt oppe på klippen ligesom det er tilfældet med vores 4-stjernede hotel, Grand Hotel, Ghajnsielem, som har udsigt over den smukke havn.


Der er meget at opleve og at nyde på Gozo. Hovedstaden Victoria rummer det betagende gamle fæstningsværk, Citadellet, og selve byen er et virvar af smalle middelaldergyder og stræder, befæstninger og klostre.

Vi skal opleve de enestående Gigantija Templer, som er på UNESCO´s Verdensarvsliste. De er 5000 år gamle og er verdens ældste fritstående bygningsværk.


Vi besøger bl.a. et Augustinerkloster, og de 350 år gamle saltbassiner, som er hugget ud i klipperne, og som strækker sig over et område på tre kilometer langs med nordkysten, og en vingård, Ta´Mena Estate, hvor vi skal smage de dejlige Gozo vine og spise lidt. Vi kommer også til at nyde udsigten i Xlendi, en dejlig fiskerby med klart, klart vand.


I løbet af vores ophold på Gozo besøger vi også Malta 3 gange. I Mellieha besøger vi Maria Helligdommen og klippehulen, hvor Paulus og Lukas, siges at have opholdt sig, og beskyttelsesrum i klipperne fra Anden Verdenskrig. Udenfor Mellieha, i Selmun, hvor korsridderne byggede deres sidste jagtslot, får vi en dejlig maltesisk buffet og nyder den storslåede udsigt. Vi besøger også hovedstaden Valletta, med korsridderkatedralen, med Caravaggios berømte billede af Johannes Døberens halshugning, Grand Harbour og m.m. Her bliver der også tid på egen hånd.


På hjemrejsedagen besøger vi den store kuppelkirke i Mosta, hvorefter vi fortsætter til Mdina

 

Før rejsen Gozo og Malta har vi 1 dag på Hotel Søgården i Brørup med foredrag om Maltas historie, kultur, politik osv., så vi er godt klædt på, inden vi flyver fra Billund via Frankfurt til Malta. Vores hotel på Gozo er et kapitel for sig. Grand Hotel er et 4-stjernet hotel, som ligger højt med storslået udsigt over Mgarr havn og Malta.

 

Kom og vær med og mød foråret på Gozo og Malta!


Kursusleder: Højskoleforstander Annemarie Morris og højskolelærer Jimmi Ekløv

 

Kursuspris: 15.900,- kr. på dobbeltværelse. På enkeltværelse: 17.400,- kr. Prisen omfatter kursusoptakt med helpension, og fuldt program, flyrejse Billund-Malta tur/retur via Frankfurt og bustransport fra Brørup til Billund. På Gozo er opholdet på 4stjernet hotel med halvpension og alle ture og entreer inkluderet. Kurset slutter ved ankomst til Billund lufthavn på hjemrejsedagen.

 

Optakten afholdes på Hotel Søgården i Brørup. 

 

Indbetaling af depositum på 2.000,- kr. sker til Sønderjyllands Seniorhøjskole efter opkrævning ved tilmelding. Herefter faktureres selve rejsen fra Toprejser, Haderslev efter opkrævning. Teknisk rejsearr. Toprejser Haderslev medlem af Rejsegarantifonden reg. Nr. 57 CVR. 15200790

Dagsprogram:


Mandag d. 17. april

 

11.00-12.00

Ankomst og indkvartering på Hotel Søgården

 

11.22

Der ankommer regionaltog til Brørup kl. 10:50.

 

12.00

Frokost på Hotel Søgården

 

13.30 – 15.00

Annemarie Morris: Præsentation af Gozo og Malta. Befolkning, geografi og et kort historisk rids.

 

15.00 – 15.300

Kaffepause

 

15.30 – 17.00

Annemarie Morris: Om den italienske maler Caravaggio og hans maltesiske forbindelse

 

18.00 – 19.00

Middag i restauranten

 

19.30 – 21.00

Højskolelærer Jimmi Ekløv: Om Mariahelligdommene på Malta, om de maltesiske klostre og Johannitterordenen

 

Tirsdag d. 18. april

 

07.00 – 08.00

Morgenmad

 

08.15

Afgang med bus til Billund Lufthavn, hvorfra vi skal flyve kl. 10.50 Billund – Frankfurt. Ankomst Frankfurt kl. 12.15.

 

13.55

Afgang fra Frankfurt til Malta med ankomst kl. 13.45. Ved ankomst til Malta kl.16.15, kører vi med vores bus til færgen til Gozo og ankommer til vores hotel Grand Hotel, St. Anthony Street, Ghajnsielem, GSM 9026, Gozo. På hotellet har vi halvpension.

Vi bliver indkvarteret og spiser dejlig middag på hotellet

 

Onsdag d. 19. april

 

09.00 – 10.30

Efter morgenmaden mødes vi til en times ”Velkommen til Gozo”

Denne første dag tager vi på en fælles halvdagstur tur rundt på øen for at danne os et indtryk af

herlighederne. Vi besøger Gigantija Templerne, som er kommet på Unescos kulturarvsliste.

 

 

Torsdag d. 20. april


Vi skal på halvdagstur til Ta´Mina Estate, en vingård, hvor vi får lejlighed til at se og høre om vin og anden landbrugsproduktion. På vej til vingården standser vi ved Ta´ Pinu den nationale valfartskirke på Gozo, som ligger meget smukt i landskabet. På vingården smager vi på forskellige vine og får frokost på stedet, inden vi kører videre til saltbassinerne på Gozos nordkyst. Hjemkomst midt eftermiddag.

 

 

Fredag d. 21. april

 

Vi tager på tur til Xlendi, et maltesisk og hyggeligt fiskerleje, hvor vi spiser frokost og nyder livet. På hjemturen er det muligt at blive sat af i Victoria

 

Lørdag d. 22. april  

 

Dagen er til egen disposition, så man selv kan gå på opdagelse på øen. Der er kort afstand og gode busforbindelser fra Hotellet til den smukke hovedby Victoria, turen med tager ca. 10 minutter, hvor der er et væld af muligheder for oplevelser og hvorfra man også kan tage busser rundt på hele den lille ø. Om lørdagen er der også marked i Victoria. Det er selvfølgelig også muligt bare at nyde udsigten over middelhavet fra terrasserne på vores dejlige hotel.

 

Søndag d. 23. april


Vi tager på en dejlig søndagstur til Mellieha, hvor vi besøger Mariahelligdommen og beskyttelsesrummene fra 2. verdenskrig. Herefter tager vi til Selmun, lige udenfor Mellieha, hvor det sidste Korsridderslot blev bygget og hvor vi spiser en maltesisk buffet på et lokalt spisested med enestående udsigt over bugten


Mandag d. 24. april


09.00 – 10.30

Vi mødes til en introduktion til Valletta, morgendagens rejsemål.

Vi besøger i dag et Augustinerkloster i Victoria, hvor vi viser rundt. Efter besøget i klostret vil det være muligt at se basilikaen og citadellet i Victoria


Tirsdag d. 25. april


I dag tager vi til Malta for at besøge den smukke hovedstad Valletta. Her nyder vi udsigten over Grand Harbor og besøger korsridderkatedralen med blandt andet Caravaggios berømte billede af Johannes Døberens halshugning. Der bliver også tid på egen hånd til at opleve den vidunderlige by før vi vender tilbage til Gozo


Onsdag d. 26. april


Dagen er til fri disposition til oplevelser eller afslapning


Torsdag d. 27. april


Efter morgenmaden forlader vi vores hotel med vores pakkede bagage og tager på hjemvejen på besøg i den store kuppelkirke i Mosta, hvorefter vi fortsætter til Mdina.

Efter besøget i Mdina bliver vi samlet op af vores bus, som har passet på vores bagage kl. 15.00 for at kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver kl. 17.05 til Frankfurt og videre fra Frankfurt kl. 21.20 med ankomst i Billund kl. 22.35